تبلیغات گوگل ادز بهترین راه برای سبقت گرفتن از رقبا

همانطور که میدانید، در هر ثانیه میلیونها جستجو در گوگل انجام میشود و اکثر صفحات نتایج جستجو شامل تبلیغات گوگل میشوند. تبلیغات گوگل ادز (Google Ads) یک روشی است که رقبای شما برای هدایت ترافیک مرتبط و باکیفیت استفاده میکنند. به عبارت دیگر، رقبای شما مشتری را هدف قرار میدهد که به دنبال محصول و خدمت شماست.
در این ادامه خواهید آموخت که گوگل ادز چیست؛ تبلیغات گوگل ادز چگونه کار میکند و چرا باید تبلیغات گوگل ادز استفاده کنیم. این راهنما مخصوص مدیرانی است که در برگزاری کمپین ادز تردید دارند و مارکترهایی است که در حال کسب تجربه و افزایش دانش خود هستند.
تبلیغات گوگل ادز (Google ads) چیست؟
Google Ads نام پلتفرم پرداخت به ازای کلیک (PPC) گوگل است که به کسب و کارها امکان میدهد در گوگل دیده شوند. متداولترین نوع تبلیغات گوگل ادز، تبلیغات براساس جستجو (search ads) است که در صفحه نتایج موتور جستجو (SERP) برای جستجوهای مرتبط با محصولات و خدمات تبلیغکننده ظاهر میشود. کسبوکارها از گوگل ادز برای اجرای تبلیغات دیسپلی (Display Ad)، تبلیغات اپلیکیشن (App Ad) و تبلیغات یوتیوب و موارد دیگر استفاده میکنند.
تبلیغات گوگل ادز راهی مؤثر برای هدایت ترافیک واجد شرایط یا مشتریان مناسب به سمت کسبوکار شما است زیرا آنها در حال جستجو برای محصولات و خدماتی مانند مواردی که شما ارائه میدهید. با تبلیغات گوگل ادز؛ میتوانید ترافیک سایت خود را افزایش دهید، بادیدکنندگان بیشتری دریافت کنید و فروش خود را افزایش دهید. با گذشت زمان، تبلیغات گوگل ادز به شما کمک میکند تا آن تبلیغات را برای دسترسی به افراد بیشتری تجزیه و تحلیل و بهینه کنید.
انواع تبلیغات گوگل ادز
شما میتوانید یکی از پنج نوع کمپین را در تبلیغات گوگل ادز انتخاب کنید. هر کدام از انواع تبلیغات گوگل ادز کاربرد خاص خود دارند و براساس نیاز استراتژی دیجیتال مارکتینگ شما میتواند استفاده شوند.
- تبلیغات در جستجو (Search Ad): تبلیغات متنی هستند که در صفحات نتایج گوگل نمایش داده میشوند. مزیت تبلیغات جستجو این است که شما تبلیغ خود را در مکانی نمایش میدهید که اکثر جستجوگران در گوگل ابتدا به دنبال اطلاعات هستند. و گوگل تبلیغ شما را در قالبی مشابه نتایج دیگر نشان میدهد (به جز اینکه آن را به عنوان «تبلیغ» نشان میدهد)، بنابراین کاربران عادت کردهاند نتایج را ببینند و روی آنها کلیک کنند.
- تبلیغات نمایشی (Display Ad): گوگل شبکهای از وبسایتها در صنایع مختلف و با مجموعهای از مخاطبان دارد که تبلیغات نمایشی گوگل را انتخاب میکنند که به تبلیغات بنری معروف است. مزیت صاحب وبسایت این است که به ازای هر کلیک یا نمایش روی تبلیغات به آنها پرداخت میشود. مزیت تبلیغکنندگان این است که میتوانند محتوای خود را در مقابل مخاطبانی قرار دهند که با شخصیتهای آنها همسو هستند. این موارد معمولا تبلیغات تصویری هستند که توجه کاربران را جلب میکنند.
- کمپینهای تبلیغاتی ویدیویی: به یاد داشته باشید، یوتیوب نیز یک موتور جستجو است. بنابراین کلمات کلیدی مناسب شما را در مقابل یک ویدیو قرار میدهند و رفتار کاربر را بهقدری مختل میکنند که توجه او را جلب کند.
- کمپینهای تبلیغاتی اپلیکیشن: با استفاده از این کمپین میتواند کاربرات موبایل را هدف قرار دهید.
- تبلیغات شاپینگ (Shopping): نوع دیگری از تبلیغات گوگل، کمپینهای تبلیغاتی خرید گوگل هستند. کمپینهای خرید، مانند سایر انواع تبلیغات، در SERPها نمایش داده میشوند و شامل اطلاعات دقیق محصول مانند قیمت و تصاویر محصول میشوند.
مزایای تبلیغات گوگل ادز چیست؟
- گوگل پر استفادهترین موتور جستجو است که روزانه میلیاردها جستجو توسط میلیونها کاربر دریافت میکند. ناگفته نماند که پلتفرم گوگل ادز نزدیک به دو دهه است که وجود داشته است و به آن در تبلیغات گوگل ادز برتری و قدرت میبخشد.
- رقبای شما از تبلیغات گوگل ادز استفاده میکنند. صدها هزار شرکت از گوگل برای تبلیغ کسب و کار خود استفاده میکنند، به این معنی که حتی اگر شما به صورت ارگانیک برای یک عبارت جستجو رتبهبندی کنید، نتایج شما در پایین صفحه زیر رقبای شما قرار میگیرد.
چگونه بهینه سازی گوگل ادز انجام دهیم؟
توجه به هر یک از نکات زیر میتواند بر روی بهینهسازی تبلیغات گوگل ادز شما موثر باشد.
- انتخاب مکان تبلیغ: انتخاب مکان مناسب برای تبلیغات شما سبب میشود به کاربران مناسب دست پیدا کنید و آنها را به مشتری تبدیل کنید.
- مزایده: تبلیغات گوگل ادز بر اساس یک سیستم مزایده است، جایی که شما به عنوان تبلیغ کننده، حداکثر مبلغ پیشنهادی را انتخاب می کنید که مایلید برای یک کلیک روی تبلیغ خود بپردازید. هر چه قیمت پیشنهادی شما بالاتر باشد، جایگاه شما بهتر است. شما سه گزینه CPC، یا CPE برای ارائه پیشنهاد دارید.
- نوع کمپین. قبل از آغاز کمپین تبلیغات خود نوعی را انتخاب کنید که مناسب شماست.
- نرخ کلیک (CTR): CTR شما تعداد کلیکهایی است که بر روی تبلیغ خود به نسبت تعداد بازدیدهایی که تبلیغ شما دریافت میکند. CTR بالاتر نشاندهنده یک تبلیغ با کیفیت است که هدف جستجو را مطابقت دارد و کلمات کلیدی مرتبط را هدف قرار میدهد.
- نرخ تبدیل (CVR): نرخ تبدیل اندازه گیری نسبتی از کل بازدیدها از لندینگ پیج شما است. به عبارت ساده تر، CVR بالا به این معنی است که لندینگ پیج شما یک تجربه کاربری یکپارچه را ارائه میدهد که با وعده تبلیغ مطابقت دارد.
- ایمپرشن: هر بار که تبلیغ شما در موتورهای جستجو نشان داده میشود، یک نمایش دریافت میکند. برخی از تبلیغکنندگان و مارکترها دوست دارند به این موضوع توجه کنند. ایمپرشنها نیمی از معادله CTR را تشکیل میدهند که در بالا به آن اشاره کردیم. میتوانید از این بینش استفاده کنید تا بفهمید چند نفر از افرادی که آگهی شما را میبینند به لندینگ پیج شما کلیک میکنند و تبلیغ خود را برای دریافت CTR بالاتر بهینه کنید. به خاطر داشته باشید که تبدیل همه تبلیغات به کلیک و دستیابی به صد درصد CTR تقریبا غیرممکن است. افراد ممکن است روی تبلیغ رقیب کلیک کنند یا حتی به جای کلیک بر روی تبلیغ شما، روی یک نتیجه جستجوی ارگانیک کلیک کنند.
- کلمات کلیدی: وقتی یک کاربر در گوگل عبارتی را تایپ میکند، گوگل طیفی از نتایج را نشان میدهد که با هدف جستجوگر مطابقت دارد. کلمات کلیدی، کلمات یا عباراتی هستند که با آنچه جستجوگر میخواهد همسو میشوند و درخواست او را برآورده میکنند. شما کلمات کلیدی را بر اساس تحقیقات و آنالیزتان انتخاب میکنید که میخواهید تبلیغ خود را در کنار آن نمایش دهید.
کلمات کلیدی منفی لیستی از اصطلاحات کلیدواژه هستند که نمیخواهید برای آنها رتبه کسب کنید. گوگل شما را از پیشنهاد این کلمات کلیدی خارج میکند. معمولا، این عبارات نیمه مرتبط با عبارات جستجوی مورد نظر شما هستند، اما خارج از قلمرو چیزی هستند که ارائه میدهید یا میخواهید برای آن رتبه بگیرید.
تبلیغات گوگل ادز چگونه عمل می کند؟
در فرآیند تبلیغات گوگل سه بازیکن جستجوگر، تبلیغ کننده و پلت فرم گوگل ادز وجود دارد. هر کدام نقشی در کارآمد کردن تبلیغات گوگل ادز دارند تا تبلیغکنندگان و کسبوکارها بتوانند درآمد کسب کنند و مشتریان محصولات و خدماتی را ببینند (و احتمالا بخرند) که نیازهای آنها را برآورده میکند. در ادامه خلاصهای از آنچه در پشت صحنه با تبلیغات گوگل اتفاق میافتد بیان شده است:
- تبلیغ کنندگان برای کلمات کلیدی پیشنهاد قیمت میدهند. مزایده بر روی کلمات کلیدی به این صورت است که چگونه تبلیغ کنندگان به گوگل اطلاع میدهند که میخواهند تبلیغاتشان برای کدام کلمات کلیدی در SERPها نمایش داده شود. پیشنهادات کلمه کلیدی میتواند از چند دلار تا صدها دلار برای هر کلمه کلیدی متغیر باشد. تبلیغکنندگان معمولا یک بودجه روزانه تعیین میکنند که از آن برای تأمین بودجه پیشنهادات کلمه کلیدی منفرد استفاده میشود. علاوه بر این، بدون توجه به اندازه کسب و کار یا منابع موجود، میتوانید تبلیغات خود را متناسب با بودجه خود تنظیم کنید. ابزار Google Ads به شما این امکان را میدهد که بودجه ماهانه خود حفظ کنید و حتی هزینه تبلیغات خود را در هر مقطع زمانی کم یا متوقف کنید.
- در مرحله بعد، مشتری بالقوه کلمه کلیدی را جستجو میکند که تبلیغ کننده برای آن پیشنهاد داده است. در SERP، آنها تبلیغات محصولات یا خدماتی را میبینند که دقیقا با هدف درخواست آنها مطابقت دارد. ترتیب تبلیغاتی که میبینند تا حد زیادی به رتبه کلمات بستگی دارد.
- گوگل تبلیغات آن کلمه کلیدی را بر اساس رتبه تبلیغ نشان میدهد. بین زمانی که کاربر طول میکشد تا جستجوی خود را در نوار جستجوی گوگل تایپ کند و لحظهای که SERP برای آن کلمه کلیدی ظاهر میشود، گوگل به سرعت در پس زمینه کار میکند تا فرآیندی به نام رتبه آگهی را انجام دهد. در عرض چند ثانیه، گوگل تبلیغکنندگان را در موقعیتهای یک از میان تعداد کل فضاهای تبلیغاتی موجود در SERP رتبهبندی میکند. آنها از امتیاز کیفیت کلمه کلیدی و مبلغی استفاده میکنند که تبلیغ کنندگان برای کلمه کلیدی پیشنهاد دادهاند تا مشخص کنند چه کسی رتبه اول، شماره دو، سه و غیره را میگیرد.
- مشتری بالقوه روی یکی از سایتهای فهرست شده در SERP کلیک میکند. هنگامی که مشتری تبلیغات مربوط به کلمه کلیدی را ببیند که جستجو کرده است، ممکن است تصمیم بگیرد روی یکی از کلمات کلیدی کلیک کند که معتقد است بهترین مورد با هدف جستجوی آنها مطابقت دارد. از آنجا، آنها ممکن است تصمیم بگیرند که خرید کنند یا به SERP برگردند و آگهی دیگری یا یک نتیجه SERP ارگانیک را برای کلیک کردن انتخاب کنند. همچنین آنها ممکن است انتخاب کنند که جستجو را بدون کلیک یا خرید پایان دهند.
اهمیت کلمه کلیدی در تبلیغات گوگل ادز را دست کم نگیرید
قبل از اقدامی اگر تجربه کافی در رابطه با تبلیغات گوگل ادز ندارید یا نتیجه مناسبی را کسب نمیکنید، پیشنهاد میکنیم حتما با یک مشاور دیجیتال مارکتینگ در این رابطه مشورت کنید.
در تبلیغات گوگل ادز؛ همه چیز با یک کلمه کلیدی شروع میشود. هنگامی که از گوگل یا هر موتور جستجوی دیگری استفاده میکنید، کلماتی را در کادر جستجو تایپ میکنید تا آنچه را پیدا کنید که به دنبال آن هستید. نتایجی که گوگل نشان میدهد (چه نتایج ارگانیک باشند و چه تبلیغات پولی) به این دلیل وجود دارند که با کلمات موجود در کادر جستجو مرتبط هستند. اگر میخواهید تبلیغات شما در صفحه نمایش داده شود، باید روی آن کلمه کلیدی پیشنهاد بدهید. بنابراین، برای موفقیت در PPC، باید مطمئن شوید که برای کلمات کلیدی مناسب پیشنهاد میدهید. این فرآیند شامل چند قسمت است:
- تحقیق کلمات کلیدی: با استفاده از ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی و دادههای تحلیلی برای یافتن لیستی از کلمات کلیدی که بسیار مرتبط با کسب و کار شما هستند. هدف این است که وقتی افراد محصولات یا خدمات مرتبط با کسب و کار شما را جستجو میکنند، در نتایج جستجو نشان داده شوند.
- گروهبندی و سازماندهی کلمات کلیدی: مؤثرترین کلمات کلیدی را در گروههای کوچکی از کلمات کلیدی کاملا مرتبط سازماندهی میکنند.
- کلمات کلیدی منفی: کلمات کلیدی منفی راهی برای فیلتر کردن کلیکهای ناخواسته هستند. با تنظیم یک کلمه کلیدی منفی جدید، به گوگل میگویید که نمیخواهید تبلیغات شما برای چه جستجوهایی نمایش داده شود.
- بهینهسازی پیشنهاد کلمه کلیدی: همه افراد دارای بودجه محدودی هستند، بنابراین مهم است که هزینههای خود را بر روی کلمات کلیدی با بهترین عملکرد خود متمرکز کنید، بدون اینکه بیش از حد لازم پرداخت کنید.
در پایان لازم به ذکر است که تیم دیجیتال مارکتینگ شراگیم پروژههای گوگل ادز شما را با مناسبترین قیمت و بیشترین بازدهی انجام میدهد تا تجربه متفاوتی از تبلیغات گوگل ادز داشته باشید.
تعرفه های تبلیغات گوگل ادز | ||
پلن برنزی | پلن نقره ای | پلن طلایی |
۱۵ میلیون تومان | ۵۰ میلیون تومان | ارسال پروپوزال با توجه به شرایط پروژه |
دیدگاهتان را بنویسید