نقش واقعیت افزوده (Augmented Reality) و واقعیت مجازی (Virtual Reality) در بازاریابی

یکی از راه های القای تجربه لذتبخش خرید به مشتری، انتقال کامل اطلاعات مربوط به محصول یا خدمات و تجربه استفاده محصول در موقعیت حقیقی میباشد که این موضوع در بسیاری از محصولات به دلایلی از قبیل هزینه و مکان جغرافیایی امکانپذیر نمیباشد.
نقش واقعیت افزوده (Augmented Reality) و واقعیت مجازی (Virtual Reality) در بازاریابی
در بازایابی نوین، واقعیت افزوده و واقعیت مجازی و اینترنت اشیا به کمک متخصصین مارکتینگ آمده و دنیای جدیدی برای کاربران ساخته است. بطور مثال در صنعت توریسم و گردشگری بسیاری از آژانس های مسافرتی در آمریکا از طریق واقعیت مجازی امکان گشت و گذار در مقاصد مختلف را بصورت مجازی فراهم آورده تا مشتری بتواند با علم کافی خرید کند و پس از آن با استفاده از تکنولوژی واقعیت افزوده در موزه ها اطلاعات لازم مربوط به هر اثر رو دریافت کند.
همینطور ایران خودرو، ایکیا و بسیاری از شرکت های بزرگ و استارت آپها بدنبال استفاده از این فناوری ها برای معرفی و نمایش محصولات خود هستند تا کاربران بصورت تصویری و کاربردی با محصول موردنظر آشنا شوند.
در گذشته ماشین های مخصوص به گوگل با دوربین ۳۶۰ درجه از شهرها فیلمبرداری میکردند تا تصویر کاملی از شهر ارائه کنند اما امروزه با ترکیب تکنولوژی واقعیت افزوده و بازی، بسیاری از شرکت ها با مقاصد نقشه برداری یا جاسوسی اطلاعات مورد نظر خود را جمع آوری میکنند تا جایی که در بسیاری از کشورها استفاده غیربومی از این تکنولوژی منع شده است. بطور مثال در بازی پوکمون یا نرم افزارهای مشابه شما با استفاده از دوربین موبایل و گشت و گذار در شهر امتیاز جمع میکنید و در سوی مقابل اطلاعات کاملی از محیط در اختیار شرکت سازنده قرار میدهید، این دقیقا همان کاری است که گوگل ارث با صرف وقت و هزینه بسیار سعی در انجام آن را داشت.
کاربرد واقعیت افزوده و واقعیت مجازی در دیجیتال مارکتینگ
یک مجری دیجیتال مارکتینگ و مشاور مارکتینگ و شبکه های اجتماعی میتواند برای معرفی ملموس و ۳۶۰ درجه محصول خود با استفاده از ترکیب ای آر،وی آر و ویدئو درک کاملی از مزیت های محصول به مشتریان القا کند و جذابترین تبلیغات را در شبکه های اجتماعی به نمایش دربیاورد و یا با ترکیب واقعیت افزوده و بازی کاربر را با محصول و خدمات خود درگیر کند.
صنعت مد و فشن، پیشرو در استفاده از تکنولوژی ای آر و وی آر برای مشتریان خود بوده اند و بطور مثال توسط اپلیکیشن آرایشی سفورا SEPHORA شما در هر نقطه از دنیا با تست مجازی هزاران محصول برروی صورت خود و ضریب خطای ۵درصدی میتوانید بهترین و لذتبخش ترین خرید خود را داشته باشید. درآینده نزدیک شما قبل از خرید از یک فروشگاه اینترنتی لباس، ابتدا لباس و شلوار را بصورت کامل بصورت مجازی تست و سپس نسبت به خرید آن با رنگ و سایز مناسب اقدام میکنید و یا قبل از خرید مجسمه، ابتدا آنرا توسط تکنولوژی واقعیت مجازی در نقاط مختلف منزل مشاهده میکنید تا خرید بهتری داشته باشید.
همانطور که ذکر شد مباحث ایکامرس از سئو، موجودی انبار و …. فراتر رفته و چالش امروز، درگیر کردن هرچه بیشتر کاربرها با سایت و محصولات است.
کاربرد ای آر و وی آر در بازاریابی کسب و کار شما چیست؟
4 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
واقعا ترکیب روش های جدید و مختلف در بهبود کسب و کار هنره و یک فرد با تجربه میتونه از هدر رفتن هرینه ها جلوگیری کنه